blogger-image-162653863

N Buskär – Glöppö

SW 7m/s

Mulet med strimmor av solen
20-25 grader

Foto: Jonas Caspersson

Dagens första uppdrag var att hämta upp remmen till motorn hos Olofssons Marina i Smögen, trotts semesterstängt kunde vi få köpa två remmar (en i reserv) och inga problem att fakturera då dom inte tog kort.
Bytte remmen på plats vid Olofssons brygga och allt verkar fungera bra varvräknare och laddning ok.
Sedan vidare till Kungshamn för att handla äta en bit mat och säga hej till Ankis chef som bjöd på kaffe och skickade med oss en påse krabbor, blir mums senare.
Fösta problemet, kodlås på soptunnorna hur tänker dom då skall vi slänga soporna ute på öarnas sopkärl så kommunen måste hämta upp med båt, dessutom handlar vi ju mer varor som genererar mer sopor i just denna kommunen, det är ta mig F skandalöst skärpning. Nu fick fick vi koden av hamnvakten så det löste sig men vi som alltid försökt slänga det mesta i land får nu tänka om och konsekvent slänga soporna i skärgården (såklart i soptunnor) istället.
Sedan en lunch på Harrys och storhandling på ICA Skeppet, total nota till orten ca 1500:- denna gången det borde vara värt något. 
Foto: Anna Kinberger

Sedan en kort segling till Soten och vidare genom Soten och en kanonsegling till Glöppö där låg Alphina, 21 på boj och det blev ett kärt återseende,Ruter Dam skulle komma senare men kom snabbare än vi planerat och vi hade inte bestämt hur vi skulle lägga oss i den hårda vinden som tilltog mer och mer, dom hade lovat SW 12m/s under natten. 
Foto: Anna Kinberger

Rutan lade sig vid lilla ön N om Glöppö och vi gick in och lade oss bredsida helt i lä på Glöppö, Alphina  snett utanför, 21 valde ligga kvar på bojen så vi blev inte samlade denna gången, kanske senare i veckan hoppas iallafall jag.
På natten ökade vinden och en åskby drog över med hagel som övergick i kraftigt regn.
Vaknade sedan på morgonen till strålande sol men fortfarande lite för frisk vind för att bli njutbar segling, funderar på att ta en liggedag vi får se.
 
Många ankarlanternor i bassängen så man kunde tro att det var stjärnklart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>