månadsarkiv: augusti 2013

blogger-image-381570004

Grönskären

Lördagen bjöd på svaga vindar från ost som under dagen vred ett helt varv solske och över 20grader

Vi länsade från Sö holmen mot Altarholmen och fick två makrillar.
Under dagen kom först 21 och Johanna sedan Lill Cherie Dorina och Kia, grill på berget nattdopp från Kia en sagolik kväll.
21 skrapade bort skalen under kölen och rodret senare valde Kia samma taktik men på ett annat grund
Söndagen visade om möjligt en ännu bättre sida 25grader ost 2-4 solsken vi ligger kvar och slappar till två tiden så vi sedan hinner hem till matchen MFF-Blåvitt

blogger-image-1299925472

Sö Holmen

Fredag kväll 

Sol
25 grader
Växlande 0-2 m/s
Hem efter jobbet, Niclas varit på Konferens i Bokenäset och sovit sparsamt, somnade på soffan en timme sedan jäktade vi ner till Gemini och lade ut vid 19 tiden ingen vind så motorsåg till Sö Holmen där 21 och Johanna låg, mörkret sänkte sig och vi lagade mat under gång och åt middag i månljuset.
Väl framme blinkade 21 med en lampa så vi hittade in till rätt vik
Lördagsmorgonen visade Bohusläns vackra sida och morgon dopp frukost i sittbrunnen 
O 2-4m/s sol 20 grader

blogger-image-455357556

Hälsön i regn och svaga vindar

Regn

18 grader (20 i vattnet) N 0-2 m/s
En efter en lämnade dom Hälsön, först Kia sedan Cherie som tog med Elsa och på eftermiddagen även Spättan som skulle provsegla väst sidan inför Tjörn Runt. Beslutsångest igen och valet föll på och mysa i ruffen för första gången denna sommar med en bok och iPhone spel framför att steema i stiltjen och regn.
Nästan ensamma på Hälsön V:32

Fick använda regnjackan för första gången i sommar när jag skulle hjälpa Elsa och bära packning till Cherie
Planerna för helgen ser ut att ändras då Finiekettes mast har råkat ut för en incident så lördagens kappsegling är nog inställd, dock finns hoppet kvar att vi kan segla classic race på söndag bra genrep inför Tjörn Runt hoppas det kommer funka. 

Solen kom fram till slut fast inte på Hälsön
Nu makrill som Pontus fiskade åt oss sedan med läsning eller ev Gin Rummy.
blogger-image-1082064771

Lilla Brattön – Hälsön

Mulet svaga vindar från syd

21 och Esquire skulle gå till Nordön och avsluta sin seglingssemester och ingen har brått på morgonen. 
Tyvärr hände det igen, denna gången knäcktes relingslisten på Cherie pga en oansvarig motorbåtsförare inte förstått 5kn gränden och orsak och verkan och skapat ett rejält svall in mot bryggan, så det blev lite båtmeck. 

Spättan passerade och vi beslöt till slut att ansluta till dem i Stgfjorden först lite shopping i Stenungsund och nu började det bli sent och batterierna behövde laddning så järngenuan fick jobbet att ta oss ut till Hälsön. 
Cherie hade lite problem med tilläggningen och det blev dagen kalabalik som tjejerna i Spättan redde upp.

Grill på berget en stilla och underbar kväll
blogger-image-1619706394

Smögholmarna – Lilla Brattön

Tisdag

Sw 6-8m/s
Växlande molnighet, lite regn på morgonen senare utlovat Åska aom inte kom.
Borta bra men hemma bäst, bastu på Lilla Brattön lockade då dom lovade sämre väder med åska på eftermiddagen.

Gemini och Cherie satte segel och Gemini forsade iväg i 8 kn men i Skåpesund tog det stopp med vinden i näsan gött med självslående fock,  batterierna visade sig lite svaga så vi steemade sista biten efter Skåpesund 

Kia anslöt under dagen

Åskan kom aldrig och vi fick en trevlig kväll med bastu och efterfest i Gemini.
blogger-image-731470136

Fiskebäckskil – Smögholmarna

SW 5m/s sol

23grader
En go kryss mötte oss efter Fiskebäckskil.
Först hade vi problem att gå om en Bavaria 34 det kändes som han kappseglade då han slog på och och bevakade, men efter en stund slog vi oss fria och lämnade Bavarian bakom oss.
Knökat med båtar i Hermanöränna och vi tog lilla sundet halvvägs in i farleden gick det inte och slå pga all trafik så motorn startades kort.

Resten av seglingen perfekt och Cherie med Pontus och Elsa hade lagt till på vår bredsida, men eftersom det var ledigt i viken lade vi oss där.

Stora Cherie låg på andra sidan och vi tog lilla Cherie till dem för en avec.
Måndagen blev liggedag där 21 och Esquire anslöt senare, jag och Pontus tog en tur med Cherie och fiskade makrill samt handlade lite i Mollösund.

En fin baddag och trevlig samkväm på berget och avslutning i 21

Dagens bild Claes som aspirant till SD?

blogger-image-1231268612

Fiskebäckskil liggedag

Syd 10-20m/s sol åska, regn och växlande molnighet.

25+ fm, 20- em
Det kändes som en bra idé att ligga kvar då vinden skulle öka ordentligt och under dagen kände vi att vi tog rätt beslut när vinden gick upp till 20m/s i byarna.
Tokvarmt på dagen och det blev en tupplur istället för lunch sedan minigolf med gänget, glill på grillplatsen och avslutning i 21s kompisar i Dealer 36an

Foto: Google earth 

Mer båtar idag…

blogger-image-1383397354

Buröarna – Fiskebäckskil

Växlande molnighet, 18grader förmiddag, 28 eftermiddag

Växlande vind 0-2m/s
Då var det dags för sillunch i Fiskebäckskil, som numer börjar bli en tradition även för oss så planan var att segla ditt Fiskebäckskil, verkade bli en fin kryss i den lätta vinden.
Alphina anslöt på morgonen efter en festkväll på Smögen.
Vi lämnade som sista båt eftersom Gemini hade agerat landgång för de andra och gick runt Buröarna och skulle testa ”smyghålet” då vi gick mellan en 0,6 och en buö då kom vi för nära land och fick skrapat bort skalen under kölen, inne i själva ”smyghålet” var det 6m djupt hela vägen.

Storen hissades och vi började kryssa vinden mojnade ner till 2m/s och efter 10 min insåg vi att vi inte skulle hinna till Fiskebäckskil i denna farten så Lombardinin fick jobba än en gång.
En njutfull sillunch avnöts med gamla och nya vänner, Alphina valde sedan att gå ut deras sista dag till en naturhamn och Jonas skulle kappsegling Hermanö Run så Ruter Dam gav sig av till Kärringön, 21och Gemini låg kvar och avslutning med en GT i 21.

blogger-image-1667676265

Glöppö – Buröarna

Morgon

25grader sol, SW 2m/s
Eftermiddag
18grader mulet 7m/s
Vi släppte loss från Rutan och gled bakåt tills rodret tog i sandbotten och rullade ut focken, sedan upp mot vind och hissade storen vidare in i smyghålen med näsan i vinden det gick bra.
En fin segling inemellan på E6 fram till Soten.
Vi fortsatte steema till Långholmen men där låg vinden in från sidan, så vi gick vidare till Buröarna där vi låg helt i lä. ruter dam och 21 anslöt senare, grill på berget och avec i Gemini.
Foto: Elisabeth Boissier

blogger-image-1420740461

Glöppö

SW-WSW 7-13m/s

Sol
0,001nm

Morgondopp helt i lä  och 21 lämnade bojen för färd till Bovalstrand vi beslöt efter rådslag att stanna kvar men det hade varit trevligt att grilla så vi planerade dra oss bakåt där en motorbåt låg som skulle lämna senare under dagen, Ruter Dam kontaktades och dom kom hit och vi meckade runt tills vi fick landgångar via Rutan Och Alphina detta börjar vi bli riktigt bra på ”det finns alltid plats före en båt till om man hjälps åt”
Foto: Anna Kinberger
Dagens höjdpunkt i tilläggningsarbetet var att Jacob i avsaknad av gummibåt tog en badring istället och paddlade ut med en dragg

Mest förvånad över hur en hel dag kan gå åt bara genom en omförflyttning